Amsterdam: bij uitstek de stad die je vanaf het water moet verkennen

Canal Motorboats

Als er één plek is in Nederland die veel toeristen en recreanten trekt, dan is het wel Amsterdam. Amsterdam heeft dan ook zo veel te bieden dat het heel goed voor te stellen is dat het zo veel mensen trekt, mensen die bovendien vaak blijven terugkomen. Amsterdam is verder een stad die zich er bij uitstek voor leent om vanaf het water verkend te worden. Dit kun je doen door zelf een boot te huren – bij bijvoorbeeld Canal Motorboats – en daarmee zelf door de grachten en over de Amstel te varen. In de volgende alinea lees je waarom we precies dit advies geven.

Waarom de stad verkennen vanaf de boot?

Zoals bekend is Amsterdam een enorm populaire stad bij talloze mensen uit binnen- en buitenland. Dit brengt de nodige voordelen met zich mee, maar helaas ook een potentieel nadeel. Als je namelijk eens in alle rust de vele mooie panden van Amsterdam wilt aanschouwen, dan zul je merken dat dat vanaf de straat vaak wat lastig gaat. Het is dan simpelweg te druk om je rustig aan de architectuur te kunnen vergapen. Bekijk je het geheel echter vanuit een boot op het water, dan is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Je kunt dan ongedwongen en ongehaast de vele mooie gebouwen in je opnemen en fotograferen.

Canal Motorboats

Kies een boot met een stuurhendel of een stuurwiel

Als je er inderdaad voor kiest om per boot Amsterdam te gaan verkennen en je wilt hierbij een boot huren waarvoor je geen vaarbewijs nodig hebt, houd er dan rekening mee dat de kans groot is dat je moet kiezen tussen een boot met een stuurhendel of een met een stuurwiel. Waar je voorkeur naar uitgaat is dan natuurlijk een persoonlijke kwestie. Veel mensen vinden dat je met een hendel een beter gevoel hebt, maar bij een stuurwiel is het dan misschien weer mogelijk deze vast te zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *