Bestand tegen warme zomerdagen

Tropische temperaturen, dat gaan we deze zomer hoogstwaarschijnlijk ook weer krijgen. Het kan in Nederland erg warm worden, waarbij wij als Nederlander het toch lekker koel willen houden in huis. Vooral als het s nachts ook niet erg afkoelt, kunnen ze temperaturen in huis enorm stijgen. Maar ben jij al voorbereid op deze warme dagen? Wij raden je aan om nu al te beginnen en je bestand te maken tegen deze warme zomerdagen. 

Ramen en deuren

Sluit ramen en deuren overdag zo veel mogelijk! Wanneer de lucht buiten warmer is dan binnen, zorg je er namelijk voor dat deze temperaturen tegen worden gehouden. Pas wanneer de zon onder is en de temperatuur lager is, is het verstandig om alles direct open te zetten. 

Zonwering

De zon heeft de hele dag de tijd om jouw huis een aantal graden warmer te maken. Dit kun je tegenhouden door zonwering in te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld screens in Harderwijk krijgen bij Monsol. Deze screens hebben een zonwerend effect en werken daarnaast isolerend. Dit is dus ideaal tijdens de zomerse dagen.

Creëer schaduw

Niet alleen in huis kun je door zonwering zorgen voor schaduw, Ook buiten het huis kun je ervoor zorg dat je zon niet het huis haalt. Plant bijvoorbeeld meer bossen en bomen om het huis om schaduw te creëren. Daarnaast kun je ook parasols plaatsen die de zon tegenhouden.

Frisse lucht zonder airco

Een makkelijke manier om het huis koel te krijgen is natuurlijk met een airco. Wanneer je een airco te duur vindt, kun je ook gaan voor een alternatief. Plaats voor een ventilator koelelementen en zet de ventilator aan. Zo zorg je ervoor dat er koude lucht naar binnen wordt geblazen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *