De gezondheidsvoordelen van Bachbloesem therapie

Bachloesemtherapie  is een vorm van alternatieve geneeskunde die is gebaseerd op het idee dat bloemen een helende trillingsenergie hebben. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van vloeistoffen die bestaan uit de doordrenkte energie van een bloem. Daarom worden ze ook wel bloemenremedies genoemd. Deze moderne bloemenextracten zijn in de jaren 1930 ontwikkeld door een Britse arts genaamd Edward Bach. Deze arts is begonnen met het gebruiken van bloemen omdat ze in staat zijn om je emoties in evenwicht brengen. Volgens Bach kan dit verbeteringen opleveren in mentaal, fysiek en spiritueel welzijn. In dit artikel onderzoeken we de mogelijke voordelen van deze vorm van kruidengeneeskunde.

Bloemenextracten tegen angst

Verschillende mensen gebruiken een Bach remedie om te helpen bij het verminderen van angst. Hoewel er geen concrete wetenschappelijke bewijzen zijn die aangeven dat de energie van bloemen kan leiden tot het verminderen van angst, zijn er talloze vermeldingen van mensen die aangeven dat ze veel baat hebben bij het gebruiken van bloemextracten voor het bestrijden van onder meer  angstgevoelens. De geuren die vrijkomen bij een bach remedie kunnen namelijk kalmerend werken, wat betekent dat je jezelf beter kunt concentreren op het genereren van positieve gevoelens.

Bloemenextracten tegen pijn

Uit verschillende studies is gebleken dat bach remedies kunnen bijdragen bij het verminderen van bepaalde soorten pijn, waaronder het carpaal tunnel syndroom. Aan de hand van het aanbrengen van een crème van verschillende bloemenextracten op het getroffen gebied, werd pijn minder sterk vernomen. Volgens een van die studies zouden de biologische eigenschappen van de bloemenextracten helpen bij het verminderen van het pijngevoel. Andere onderzoekers hebben opgemerkt dat bloesemextracten lijken te helpen bij pijnverlichting omdat het mensen laat concentreren op hun emotionele gezondheid in plaats van op hun fysieke pijn. Het is hierbij belangrijk om te weten dat het geloof in de bloesemtherapie van belang is om de werkzaamheid te waarborgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *