De leukste soort vintage kruk: de schoolkruk

Vintage is weer helemaal in en komt terug naar de mode en de woontrends van de komende jaren. Vintage meubels en andere woonaccessoires worden veel verkocht en gekocht. Het wordt gezien als een leuke en nostalgische manier om wat geschiedenis en rustieke uitstraling naar je woonkamer of andere kamer in je huis te brengen. Ook vintage krukken zijn helemaal in, bijvoorbeeld voor aan je keukentafel of bar. Een van de populairdere vintage krukken is de oude schoolkruk. Dit is de kruk die vroeger in school werd gebruikt door leerlingen om op te zitten.

De juiste keuzes voor een vintage schoolkruk

Een vintage schoolkruk herken je vrijwel meteen aan het simpele uiterlijk. Meestal heeft de kruk een houten zitplek en daarnaast metalen of stalen poten ter ondersteuning. Het is een simpele kruk en daardoor past deze ook bij veel meubels en bij veel soorten stijlen. Interesse in een vintage schoolkruk? Er zijn vaak meerdere soorten en maten. Check sowieso altijd even waar de kruk komt te staan en of de kruk die je gaat kopen daar ook echt past. Daarnaast is de keuze voor een vintage kruk vrij simpel, de schoolkrukken lijken namelijk veel op elkaar. Ga je voor een ronde schoolkruk? Of een verstelbare schoolkruk? Of misschien toch voor een schoolkruk met zwarte poten?

Zo herken je een vintage schoolkruk

School is een groot deel van je jeugd en ook jij weet hoeveel tijd je hebt besteed aan zitten op zo’n schoolkruk. Als je dus echt een vintage schoolkruk wilt, dan zul je meteen herkennen en meteen zien dat deze gebruikssporen heeft. Denk hierbij aan krasjes op het hout of deuken in het staal. Misschien kan je nog wel de maker van de kruk vinden. Dan kun je ook achter de herkomst en geschiedenis van de kruk komen. Dit maakt een vintage schoolkruk hebben juist zo leuk: ze nemen een boel geschiedenis met zich mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *