Denk hieraan bij het kopen van een motor

motor tweedehands

Ben je van plan een motor te kopen? Ga je voor een geheel nieuwe motor of kies je liever voor een tweedehands motor? Het kopen van een motor zorgt voor veel vrijheid. Met een motor heb je over het algemeen geen last van files en het is leuk om op een vrije dag te gaan touren. Bij het kopen van een motor is er sprake van een relatief lage investering. Tenminste, als je het vergelijkt met het kopen van een auto. Toch zijn er meerdere zaken waar je aan moet denken bij het kopen van een motor.

Het blijft niet alleen bij de motor

Het kopen van de motor zelf zal een hap uit je budget halen. Maar daarmee ben je er nog niet. Veiligheid voorop! Op een motor ben je namelijk kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om goede beschermende kleding te dragen. Het is sowieso verplicht in Nederland om een helm te dragen. Ben je op zoek naar een goedkope motorhelm? Daarnaast raden we je aan om een goed motorpak te kopen. Gerelateerde link: motorkleding Utrecht.

Maandelijkse kosten

Ook dien je rekening te houden met maandelijkse kosten. Zoals de verzekering, belasting en het onderhoud aan je motor. Doorgaans liggen deze kosten lager dan voor een auto. Dat scheelt dus al!

Maak een proefrit!

Of je nu een nieuwe of een tweedehands motor gaat kopen. Het maken van een proefrit is en blijft erg belangrijk. Zo kom je erachter of je lekker zit op de motor. Krijg je geen last van je rug tijdens het rijden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *