Dit is hoe je het best je eetkamer kunt inrichten

Creëer de beste eet sfeer in je woning

Een goed begin van de dag heb je wanneer je een lekker ontbijt voor jezelf hebt gemaakt en veel interessante en intieme gesprekken vinden plaats aan de eettafel tijdens het diner. Het hebben van een juiste eetkamer die bij je huis of bij jezelf past is van onschatbare waarde in je woning voor op de lange termijn. De eetkamer is multifunctioneel en kan naast goed tafelen ook nog gebruikt worden voor in je vrije tijd of wanneer er belangrijke zaken besproken moeten worden. Er is reden genoeg om je eetkamer de juiste sfeer te geven. Dit begint bij een eettafel kopen, maar het gaat uiteraard verder dan alleen de meubels. Voordat je begint met het inrichten van je eetkamer, kun je met deze tips de juiste kant op gaan. 

Het meubilair

Bij het inrichten van eetkamer is meubilair een essentieel element in de totale uitstraling hiervan. Dit vergt een goede kijk vooraf, om zo te weten te komen wat je in je eetkamer wilt zien en welke meubel- en decoratiestukken je hierbij gaan helpen. Daarbij is de plaatsing van deze stukken ook belangrijk voor het inrichten. De eettafel in de hoek geeft bijvoorbeeld een andere energie aan de ruimte dan een eettafel in het midden van de eetkamer. 

De combinatie van eettafel en eetkamerstoelen is een goed begin voor de inrichting. Bij een eettafel is het goed om te kijken naar zowel de functionaliteit als het design. Wil je bijvoorbeeld een grote tafel waarop je veel keukengerei en spullen kwijt kunt, of liever een tafel die compact is en erg stijlvol is. De eettafel kan als centrum van de kamer worden gezien, en daarom moet je goed kijken naar de vorm, de grootte en het materiaal van de eettafel. Vanuit het centrum kun je de omringende elementen in je eetkamer gaan zetten. Dit is waar de eetkamerstoelen erbij komen kijken. De eetkamerstoelen kun je kiezen en aanschaffen op basis van de kleur, materiaal en de vorm die eventueel matcht met de eettafel. Nadat je de stoelen en eettafel hebt kunnen kiezen kun je je inrichting completer maken met een matchende kast waarin je het servies bewaart.

De decoratie

Wanneer het meubilair van de eetkamer naar wens is geselecteerd voor de inrichting, kun je je focussen op het kopen van de juiste decoratie van de eetkamer. Dit kan worden gezien als de huls die het hart van de eetkamer goed en passend verpakt. Meestal begint dit bij het kiezen van de verlichting die in de kamer en boven de eettafel hangt. Zowel het licht als de kap van de verlichting is essentieel in het inrichten van je eetkamer. Ten eerste moet de verlichting de hele kamer een mooie filter kunnen geven. Daarnaast moet het matchen met de sfeer van de kamer. Het handigste is om licht te hebben dat je kunt verstellen in felheid, zodat je de actuele sfeer van de kamer kunt verzetten. 

De kers op de taart

Met het licht en de juiste passende meubels in de eetkamer kun je verdergaan met het decoratief invullen van de eetkamer door de muren te voorzien van schilderijen of foto’s. Het is daarbij ook niet verkeerd om je muren te behangen of te verven als dit in lijn is met de sfeer van de kamer. Als finishing touch zijn planten, kunststukken en tafeldecoratie de meest gunstige elementen die je eetkamer de sfeer geven waar je naar zoekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *