Eco Boats Amsterdam

Eco Boats Amsterdam

Een eigen boot huren in Amsterdam? Doe dat met oog voor milieu

Al jarenlang geldt Amsterdam als de belangrijkste toeristische hotspot van Nederland. Waar de meeste toeristen ervoor kiezen om deze stad lopend te verkennen, daar zijn er echter ook mogelijk om dit per boot te doen. Het is zelfs mogelijk om zelf een bescheiden boot te huren – bijvoorbeeld bij Eco Boats Amsterdam – en deze zelf te besturen, zonder vaarbewijs dus. Het gaat hierbij om relatief kleine sloepen waar doorgaans maximaal twaalf mensen aan boord kunnen. Uiteraard is dit een prachtige activiteit, maar wel een waarbij de mogelijke gevolgen voor het milieu niet onbesproken mogen blijven. Als je de rest van dit artikel leest weet je hoe je wat betreft het huren van een boot milieuvriendelijke keuzes maakt.

Ga voor elektrisch in plaats van op diesel

Wanneer je een bedrijf zoekt om in Amsterdam een kleine boot te huren, let er dan goed op op welke manier deze boot wordt aangedreven. Als hier bijvoorbeeld diesel voor nodig is, dan heeft dat duidelijk niet de voorkeur. Veel beter is voor een boot te gaan die elektrisch wordt aangedreven en waar verder geen brandstof voor benodigd is. Extra voordeel aan een dergelijke boot is dat deze ook nog eens erg stil is.

Help het milieu nog meer en doe aan plastic vissen!

Eco Boats Amsterdam

Het huren en zelf besturen van een elektrische boot is een activiteit die je bij sommige verhuurders kunt laten samen gaan met nog een andere leuke activiteit. Zo kun je ervoor kiezen om zelf, met je gezelschap, plastic en ander afval uit de grachten te vissen met een schepnet. Uiteraard doe je dit met als oogpunt dat je het milieu een dienst wilt bewijzen en je de mooie hoofdstad van Nederland graag zo schoon mogelijk wilt houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *