Feiten en fabels over assessments

Assessments worden geregeld afgenomen. Bijvoorbeeld bij een selectieprocedure of voor een bedrijfsovername, maar ook ten behoeve van zelfanalyse. In deze blog behandelen we een aantal feiten en fabels wat betreft assessments. Zodat jij precies weet wat je wél en niet van een assessment kunt verwachten. 

1. Een assessment is een momentopname

Fabel. Over het algemeen is de uitkomst van een assessment een vaststaande uitkomst, geen momentopname. De intelligentietest is een vast onderdeel van een assessment, en dit is een valide test. Intelligentieniveau verandert namelijk nauwelijks door de jaren heen. Je kunt je wél verder ontwikkelen wat betreft kennis vergaren.

2. De uitslag van een assessment is beperkt geldig

Feit. De uitslag van de meeste assessments is een jaar geldig. De reden hiervoor is dat je naar verloop van tijd verandert als mens. Ook kan de vraagstelling van de organisatie waarvoor het assessment wordt afgenomen naar verloop van tijd veranderen. De uitslag van een assessment is dus beperkt geldig.

3. Er is 1 soort assessment 

Fabel. Er zijn veel verschillende soorten assessments. Welk assessment wordt gekozen hangt af van het doel van het assessment. Zo heb je onder andere de volgende assessments:


En nog veel meer. 

Wij raden je aan om altijd een gevalideerd assessment te laten afnemen, die wordt beoordeeld door een psycholoog. Alleen dan heb je een valide uitkomst waar je als bedrijf of persoon verder mee kunt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *