Hoe maak ik een mooi en aantrekkelijk spandoek?

Ben jij op zoek naar een manier om op te vallen tijdens het aanmoedigen van je team tijdens hun wedstrijden of wil jij iemand verrassen met een mooie boodschap? Dan is het maken van een spandoek of tuindoek een goed idee. Een spandoek is namelijk een effectieve manier om reclame te maken of een boodschap over te brengen. Maar als je dit wilt doen moet je wel een goed spandoek kunnen maken. Maar hoe maak je nou een mooi en duidelijk spandoek? In deze blog leggen wij het je uit. 

Stap 1: De achtergrond

Een spandoek maken begint bij het kiezen van je achtergrond kleur. De achtergrondkleur bepaald namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van het spandoek. Vaak wordt de achtergrondkleur gematcht met de kleuren van het bedrijf of dat van het thema. 

Stap 2: Vergeet het contrast niet

Contrast tussen de kleuren is erg belangrijk voor het succes van je spandoek. Als de kleuren niet goed op elkaar zijn afgesteld kan dit ten koste gaan van de leesbaarheid en de kwaliteit van het spandoek. 

Stap 3: Zorg voor de eye-catcher

Opvallen is niet makkelijk in de huidige wereld. Er komt van alles op ons af en opvallen met een spandoek kan dus lastig zijn. Denk dus na over een goed eye catcher om de aandacht te trekken.

Stap 4: Heb een duidelijk doel

Om een goede eyecatcher te maken moet je een duidelijk doel hebben met je spandoek. Zorg er dus voor dat de boodschap goed aansluit op je doel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *