Illustrator gezocht kinderboek

Illustrator gezocht kinderboek. Heb je dit recent nog in de zoekmachine ingevoerd? Dan kan je de eerste hit aanklikken die boven komt drijven, maar dat is niet altijd het verstandigst, ook niet bij de persoon vinden die je geliefde boek moet gaan illustreren. Daarom volgt hier een lijstje met dingen waar je op kan letten als je iemand je kinderverhaal wil laten illustreren. Zo weet je zeker dat je met iemand in zee gaat die je je verhaal helemaal tot zijn recht laat komen.

Illustator gezocht kinderboek: wie zoek je dan?

Illustrator gezocht kinderboek. Google of een andere zoekmachine komt met een hoop suggesties na deze zoekopdracht, maar vervolgens moet je wel door een hoop zoekopdrachten heen. Dat schiet niet altijd op als je niet vooraf al een beeld hebt van wat je ongeveer wil. Kijk of je je zoekopdracht wat kan specificeren. En bedenk ook dat je je niet te veel laat leiden door een bekende naam. De persoonlijke stijl van de Fiep Westendorp van deze generatie zal misschien niet bij jou boek passen. En dan wordt het geheel van je verhaal er -helaas- alsnog niet veel mooier van.

Illustrator gezocht kinderboek: bijna gevonden

Illustrator gezocht kinderboek: je hebt je zoekopdracht al aangepast en hebt nu een aantal tekenaars die bij je doelgroep aansluiten. Meestal hebben de tekenaars een digitaal portfolio waar ze eerdere werken laten zien. Zo kun je zien welke stijl jou aanspreekt voor je kinderboek. Zoek ook eens naar de ‘over mij’ of soortgelijke pagina op een website. Hebben deze mensen zelf kinderen, of zijn ze misschien in het werkende lerares of kinderarts?  Als ze (professionele) ervaring hebben met kinderen, is de kans groter dat ze weten wat kinderen aanspreekt en dus weten hoe ze door de ogen van een kind naar jouw verhaal kunnen kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *