Onderdelen in een grootkeuken

Grootkeukens komen voor in hotels, restaurant en andere plekken waar catering een grote rol speelt. Meestal worden er zowel koude als warme gerechten bereid in de keuken. waardoor je rekening moet houden met de juiste onderdelen en omgang met producten. Op het moment dat je een grootkeuken plaats, zijn er een aantal eisen waar je aan moet voldoen. De onderdelen die een grootkeuken voor zouden moeten komen, hebben we hieronder voor je uitgelicht. 

Koude keuken

Koude gerechten moeten in een koude keuken bereid worden. Daarom heb je onder andere de juiste apparatuur nodig om producten te bewaren. Zorg dat je bij de indeling van de grootkeuken de koude en warme keuken apart van elkaar houdt. Bij een koude keuken zal je namelijk ook koelcellen en vriezers nodig hebben, die niet dicht bij een warmtebron staan. Ook wanneer producten bereid worden is het slim om dit op een koude plaat te kunnen doen en op een koud bord te serveren. 

Warme keuken

Een warme keuken staat bekend om het braden, bakken, stomen, koken, frituren van producten. Hier is het dus juist van belang dat de grootkeuken bestand is tegen hoge temperaturen en dat er een juiste convectie aanwezig is om de warmte af te voeren. In een warme keuken zal stralingswarmte en contactwarmte aanwezig zijn. Zorg er daarom in een warme keuken voor dat ook voor personeel duidelijk is welke platen warm zijn. 

Culion

De onderdelen van Culion zijn uitermate geschikt voor grootkeukens. Voor de inrichting van jouw grootkeuken kun je daarom het beste kijken naar Culion onderdelen. Zorg er ook voor dat je de onderdelen van de grootkeuken voor lange tijd mee kunnen gaan. Voor grootkeuken reparatie kun je daarom naar Service Equipe Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *