Tips om droogte in de tuin te voorkomen

Met deze warme dagen is de kans op droogte erg groot. Een tijdelijke droogte kan geen kwaad, maar als het langer duurt kan dit consequenties hebben op de tuin. Het is daarom belangrijk om zelf een steentje bij te dragen aan deze klimaatverandering, zodat je tuin er nog lang als een paradijsje bij kan liggen. 

Regen opvangen

Zorg dat op de momenten dat het regent, dat je het water kan opvangen in bijvoorbeeld een regenton. Regenwater is namelijk beter dan gezuiverd water. In regenwater zitten er namelijk veel vitamine en bevat geen kalk. Dit is dus ontzettend goed voor je beplanting in de tuin. 

Gazon

Regenwater zakt snel de bodem in bij een gazon. Een gazon kan daarom lang profiteren van het water dat is gevallen. Het is daarom erg onderhoudsarm en het biedt een kleurrijk geheel aan je tuin. In de zomermaanden zou je het gazon nog een extra handje kunnen helpen door sproeiers te plaatsen. Wanneer je dan door je inrijpoort van Poort en Hekwerk heen rijdt, rij je langs een prachtige aangelegde gazon. 

Wadi

Ben jij al bekend met Wadi? Het is een moderne manier om regenwater op te vangen en een soort infiltratie te creëren. Een wadi is als het ware een verlaagd of verdiept stuk in de grond waaruit je gootjes aanlegt. Op deze manier stroomt het water naar de juiste plekken in de tuin. 

Een grindterras

Niet alleen is een grindterras ontzettend onderhoudsarm, het is ook nog eens een goede manier om droogte te voorkomen. Het water kan op grind namelijk goed in de grond lopen en blijft niet liggen. Dit zorgt ervoor dat planten optimaal gebruik maken van het water, omdat er geen tijd is voor verdamping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *