Veilig in je leidinggevende rol met VCA vol

Op iedere werkplek is veiligheid van belang. Zeker als je een leidinggevende functie hebt, is veiligheid één van je verantwoordelijkheden. Met een VCA vol verzeker je jouzelf en je werkgever of toekomstig werkgever dat je voldoende kennis en expertise hebt om veilig te werk te gaan. Dit gaat niet alleen om je eigen, fysieke veiligheid, maar ook om die van je collega’s en om de gezondheid van jou en je collega’s. Daarnaast toont het VCA vol certificaat ook aan dat je rekening met het milieu weet te houden. Heb je geen leidinggevende functie? Dan kun je ook kijken naar een basis VCA.

Manieren van leren en examen

Een VCA vol certificaat haal je door een examen met een voldoende af te ronden. Wie denkt of weet hiervoor de juiste kennis in huis te hebben, kan gewoon een examen boeken. Maar misschien wil je liever voorbereid zijn. Dan kun je bijvoorbeeld ook een combi-pakket nemen met een boek en een examen of e-learning en een examen. Beide opties hebben andere prijzen, maar zijn wel manieren om zelfstandig het examen VCA vol voor te bereiden.

Klassikaal leren

Een andere mogelijkheid is klassikale voorbereiding voor het VCA vol examen. Met anderen samen bereid je dan met een cursus van een dag het examen voor. Sommige mensen leren zelfstandig beter, anderen in klassikale setting juist. Dat is dus geheel aan jouzelf. De klassikale voorbereiding kun je op verschillende locaties volgen. Op de website kun je meer informatie vinden over waar en wanneer deze cursussen worden gegeven. De cursusdag wordt afgesloten met het VCA vol examen. Het gaat hier dus weer om een combinatie van voorbereiding en examen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *