Verduurzaam je tuin met deze tips

Tegenwoordig zijn bij veel gemeentes subsidies beschikbaar, wanneer jij jouw tuin duurzaam maakt. Ben jij van plan om een hovenier in Dronten in te schakelen, neem dan de tips in deze blog zeker mee! Heb je bijvoorbeeld al een keer gedacht aan een groen dak of een regenton? Kijk op Hoveniersbedrijfvanwendel.nl voor meer informatie.

Groendak

Het aanleggen van een groendak heeft verschillende voordelen:

  • Verlaagt de omgevingstemperatuur;
  • Verlengt de levensduur van het dak;
  • Creëert brandwerende laag;
  • Zorgt voor een schonere lucht;
  • Absorbeert regenwater;
  • Vermindert omgevingsgeluid buiten en binnen.

In sommige gemeenten krijg je voor het aanleggen van een groendak een subsidie. Dit komt omdat deze optie een erg duurzame optie is voor jouw achtertuin. Ook is een groendak goed voor insecten zoals bijen en vlinders.

Regenton

In Nederland regent het geregeld en daarom is het zonde om niks met al dat regenwater te doen. Daarom is het kopen van een regenton een goede investering. Ook hierbij geldt weer: sommige gemeenten geven voor de aanschaf van een regenton subsidies. Naast dit voordeel heeft een regenton nog meer voordelen. Met een regenton ben je beter voorbereid op extreem weer. De ton vangt een deel van hevige buien op en bij langere droogte heb jij altijd water voor de plantjes. Dit scheelt weer een sproeibeurt van zo’n 100 liter water! Een ander groot voordeel van een regenton zijn de kosten. Voor kraanwater betaal je maandelijks geld, terwijl het water uit de regenton helemaal gratis is. Het geld dat jij uitgeeft aan de regenton, verdien je vanzelf weer terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *