Vloerinspiratie: een geschilderde houten vloer!

houten vloer in huis

Sommigen dromen al jaren van een houten vloer. Niet gek, want een houten vloer brengt veel sfeer in jouw interieur. Wist je dat je een geschilderde houten vloer kunt aanschaffen? In deze blog vertellen wij jou alles over deze vloer.

Waarom een geschilderde houten vloer?

Je hebt ze vast wel eens gezien op woonbeurzen of in woonprogramma’s. Trendy houten vloeren in verschillende kleuren. Veel mensen zijn op zoek naar een brocante uitstraling en met deze vloer creëer je dit effect. Elke plank is geschikt om geschilderd te worden, vaak hangt de keuze af van budget en voorkeur. Ben jij op zoek naar een robuust effect? Dan is een grenen of eiken plank de beste keuze.

Diverse kleuren

Wie op zoek is naar een houten vloer met natuurlijke uitstraling, kan het beste een kijkje nemen bij Plankenland. Deze vloeren zorgen voor een warme sfeer en zijn onderhoudsvriendelijk. Ook kun je deze vloeren combineren met vloerverwarming! Welke Ral kleur kies jij? 

Houten vloer onderhouden

Deze vloer wordt standaard afgewerkt met een stevige laklaag. De meeste soorten lak zijn waterbestendig. Wij raden aan om de vloer eerst grondig te stofzuigen en vervolgens te dweilen met een sopje van water en milde zeep. Zorg ervoor dat je de vloer niet te nat maakt, dit kan namelijk zorgen voor beschadigingen. Om andere beschadigingen tegen te gaan, raden wij je aan om bij alle ingangen van het huis deurmatten te plaatsen. Zand, steentjes of modder kunnen namelijk veel vuil veroorzaken. Dus: voetjes vegen of schoenen uit!

P.S. ben je op zoek naar een goedkope houten vloer? Bekijk ook: houten vloer Rotterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *