Waarom in Leeuwarden wonen?

Tijd om te verhuizen? Leeuwarden is een enorm leuke stad om te wonen! De stad bevat vele monumenten, grachten en kroegjes. Er zijn veel musea. Is het voor jij tijd om op zoek te gaan naar een makelaarskantoor in Leeuwarden? Of zoek jij een makelaar in Friesland? Start vandaag je zoektocht nog!

Culturele hoofdstad

In 2018 is Leeuwarden verkozen tot Culturele hoofdstad van het continent Europa. Deze Friese stad is een bekende trekpleister voor (buitenlandse) toeristen. In 2018 stond Leeuwarden volledig in het teken van cultuur. Er werden verschillende projecten opgezet, waarvan sommige mogen voortleven. De stad Leeuwarden telt maar liefst 617 rijksmonument inschrijvingen. 

Wonen in Leeuwarden

Een plaats om heen te verhuizen in Leeuwarden is de Zuiderplantage. Deze plek heeft enkele jaren geleden een flinke renovatie gehad, waardoor er diverse appartementencomplexen en woningen werden gebouwd. Meer fan van jaren ‘60 woningen? Dan is de wijk Schieringen-Heechterp iets voor jou!

Horeca in Leeuwarden

De horeca in Leeuwarden is zeker de moeite waard. Er zijn verschillende terrassen in het centrum te vinden. Ook heeft Leeuwarden een mooie haven, waar je met een bootje kunt aanmeren. Wanneer je in Leeuwarden woont, is alles op fietsafstand te doen. Heerlijk om even een uurtje na je werk op het terras te ontspannen.

Een goede keuze

Een woning in de randstad is tegenwoordig niet meer te betalen voor veel mensen. In Leeuwarden is dit niet het geval, deze hoofdstad wordt juist steeds populairder. Wanneer je een huis in Leeuwarden koopt, verhuis je niet alleen naar een mooie stad, je doet ook nog eens een goede investering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *