Wat doet een boekhouder voor werk?

Voor velen is het het werk van een boekhouder nog steeds niet helemaal duidelijk. Als ondernemer zul je zelf tegen boekhoud werk aanlopen, waarbij je de keuze kan maken om deze uit te besteden aan iemand die hier meer ervaring mee heeft. Voor de titel ‘boekhouder’ is niet per se een opleiding nodig. Door opgebouwde ervaring kan iemand zich boekhouder noemen en werkzaamheden uitvoeren. 

Verschil met accountant

Zoals we al zeiden heb je voor de titel ‘boekhouder’ niet per se een opleiding nodig. Iemand die zich boekhouder noemt kan zich zo noemen, doordat zij door ervaring de kennis hebben opgedaan. Op het moment dat iemand accountant is, kun je ervan uitgaan dat hij of zij een afgeronde accountancy opleiding heeft op HBO of Universitair niveau. 

Werkzaamheden boekhouder

Zoals de naam het al zegt verricht een boekhouder de boekhouding van een bedrijf of persoon. Onder de boekhouding kunnen de volgende werkzaamheden worden verstaan: opstellen van jaarrekeningen, facturen opstellen en versturen, salarisadministratie en het opstellen en indienen van de belastingaangifte. 

Betrokkenheid

Doordat een boekhouder veel inhoudelijke zaken regelt van jouw bedrijf, zal de betrokkenheid van deze persoon met het bedrijf hoog zijn. Een boekhouder zal op de hoogte moeten zijn van administratie en uitgaven van het bedrijf. Het is daarom belangrijk dat er nauw contact is met een boekhouder. Voor een boekhouder in Ommen kun je het beste terecht bij Administratiekantoor Mulders.

Aansprakelijkheid

Je kunt een boekhouder in principe niet aansprakelijk stellen voor eventuele financiële schade. Een boekhouder is namelijk niet verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *