Wat is asbest en hoe kom je er vanaf?

asbest

Asbest. Je hoort er regelmatig over. Zeker wanneer je van plan bent om een woning of een bedrijfspand te kopen. Als je aan asbest denkt, denk je waarschijnlijk automatisch aan mannen (of vrouwen) in witte pakken die bezig zijn om asbest te verwijderen. In deze blog geven we je meer inzicht over asbest. Wat het precies is en wat je er aan kunt doen om asbest te verwijderen.

Wat is asbest?

Asbest is een gesteente. In dit gesteente bevinden zich mineralen met daarin taaie, onbrandbare vezels. Asbest werd in het verleden gebruikt als bouwmateriaal. Dit had verschillende redenen. Asbest is namelijk sterk, slijtvast en isoleren. Ook werkt asbest brandwerend en is het materiaal relatief goedkoop. In de jaren ’80 werd asbest dan ook veelvuldig gebruikt in de bouw. Je kwam dit materiaal onder andere in woningen en gebouwen tegen. Dit ging lange tijd goed. Later werd het echter bekend dat asbest voor gezondheidsklachten bij mensen kon zorgen. Daarom is er besloten om asbest niet meer te gebruiken als bouwmateriaal. Toch zijn er nog woningen of gebouwen te vinden die in het verleden gebouwd zijn met behulp van asbest.

Asbest verwijderen

Heb je een woning of bedrijfspand waar asbest geconstateerd is? We raden je dan aan om het asbest te laten verwijderen. Voor meer informatie hierover kun je kijken op: ‘Asbest verwijderen‘.

Asbest verwijderen en dakrenovaties gaan vaak hand in hand

Asbest is vaak aanwezig in de daken van woningen en gebouwen. Laat je asbest verwijderen? Het is dan vaak zo dat je het dak ook gelijk laat renoveren. Dit zorgt ervoor dat het dak van jouw woning of bedrijfspand nog vele jaren mee kan gaan! Dak renoveren of op zoek naar meer informatie over gevelrenovatie?

Nu je deze blog gelezen hebt, hopen we dat je meer te weten bent gekomen over asbest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *