Wat is een tractiebatterij?

Heftrucks, palletwagens en veegmachines, veel bedrijven kunnen er simpelweg niet zonder. Winkels zouden zonder een veegmachine bijvoorbeeld veel meer tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van de winkel. En wat zijn sommige bedrijven nou zonder heftruck? Deze machines hebben allemaal 1 ding gemeen. Namelijk dat ze beschikken over een tractiebatterij. Maar wat is een tractiebatterij nou eigenlijk? In deze blog gaan we je volgooien met wat technische informatie over de tractiebatterij. Meer informatie? Kijk dan eens op de website van Provolt.eu.

Wat is een tractiebatterij?

Zoals hierboven al een beetje verteld wordt de tractiebatterij gebruikt om elektrische energie te leveren aan elektrische voertuigen zoals heftrucks. De tractiebatterij wordt ook gebruikt als contragewicht voor de voertuigen.

De batterij cel

Tractiebatterijen bestaan ​​uit afzonderlijke batterijen die in ijzeren of plastic containers worden geplaatst. De ijzeren container heeft een zuurbestendige coating als bescherming. De batterijcel wordt verwarmd en de vulplaat wordt op de volgende manier ingeklemd in de batterijhouder: De vulplaat wordt ook gebruikt om de batterij van de batterijwand te scheiden en dient als koeling tussen de batterijen. Daarom is het belangrijk om de vulplaten over de batterij te verdelen.

Spanning

De spanning van de batterij is ongeveer 2 volt. Als alle batterijen in serie zijn geschakeld door middel van koper- of looddraden, worden de volgende meest voorkomende batterijspanningen verkregen namelijk: 24 volt, 36 volt, 48 volt, 72 volt, 80 volt of 96 volt. Dit betekent dat er 12, 18, 24, 36, 40 of 48 accu’s in serie zijn geschakeld, afhankelijk van de benodigde accu. Het is ook mogelijk om tractiebatterijen parallel aan te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *