Welke voordeur past bij mijn huis?

voordeur

Ben jij op zoek naar een nieuwe voordeur omdat de huidige deur aan vervanging toe is? Of ben je niet tevreden met je huidige voordeur? In deze blog leggen wij uit welk model deur bij welke bouwstijl past. Het is belangrijk dat je blij bent met je keuze, omdat de deur een groot deel van de uitstraling van de gevel is.

Op zoek naar een nieuwe (voor)deur? Ga naar Deurmarkt! Hier vind je behalve een groot aanbod aan voordeuren ook de populaire taatsdeur en de zwarte binnendeur.

Bouwstijlen en type huis

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten deuren. Voor elke bouwstijl is er wel een bijpassende deur. De volgende bouwstijlen worden besproken: modern, klassiek, tijdloos, jaren 30 en landelijk.

Modern

Misschien ben jij in het bezit van een huis die in een moderne bouwstijl gebouwd is. Eigenschappen van deze bouwstijl zijn de rechte lijnen, het minimalisme en het gebruik van industriële materialen. Grote vlakken, spiegelgladde afwerking en rvs details passen goed bij deze uitstraling. Bij deze stijl wordt vooral gebruik gemaakt van grijze tinten.

Klassiek

Sierlijke details en ambacht. Dit zijn typische eigenschappen van de klassieke bouwstijl. Een rooster in de deur en de klassieke uitstraling mogen niet ontbreken. Veel deuren zijn voorzien van een draairaam, dit werd vroeger ook veel gebruikt. De binnenzijde is tegenwoordig erg strak, waardoor het bij elk interieur past.

Tijdloos

Kun jij jouw huis niet in een specifieke stijl plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor een model dat tijdloos is. Een tijdloze deur past voor meerdere jaren bij jouw huis en zal niet vervelen. Soms hebben deze deuren een opvallende kleur. Je zult met dit model altijd goed zitten en deze voordeur straalt warmte uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *