Werken met kinderen is fantastisch

De afgelopen jaren heb ik gewerkt als manager in de zorg. Ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt. Maar wat mis ik? Ik mis het daadwerkelijke contact met de patiënt. Jarenlang heb ik op de kinderafdeling gestaan en het is fantastisch om met kinderen om te gaan. Als ik niet in de zorg had gewerkt, had ik waarschijnlijk gekozen voor één van onderstaande beroepen.

Kinderopvang of gastouder

Zelf heb ik twee kinderen en daardoor ken ik het reilen en zeilen van een gastouder of werken in de kinderopvang. Het lijkt me geweldig om de eerste stapjes van een kind mee te maken. De stappen die kinderen zetten in de eerste levensjaren is enorm. Toevallig zijn er momenteel openstaande vactures voor kinderopvang in Oldenzaal en kinderopvang in Enschede. Wil jij werken in de kinderopvang? Klik dan hier!

Lerares

Niet geheel onlogisch, maar ik zou ook graag lerares willen zijn. Niet op de middelbare school of hoger onderwijs, maar op de basisschool. Kinderen de basisbeginselen leren. Leren praten. Leren rekenen. Ook lijkt het mij fantastisch om ze normen en waarden mee te geven in het leven. Je kunt van onschatbare waarde zijn in het leven van vele kinderen. 

Zwemlerares

Zelf ben ik ook gek op zwemmen en lig ik, zeker in de zomer, het liefst de hele dag in het water. Wat is er dan mooier om dit te combineren met kinderen. Je leert kinderen als zwemlerares een essentieel iets. Zwemmen is namelijk erg belangrijk. Daarnaast moet ieder kind zwemles volgen, waardoor je veel kinderen voorbij ziet komen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *