Zo beveilig je een bouwplaats

Iedere bouwplaats is verschillend en vraagt daarom om zijn eigen beveiliging. De ene bouwplaats staat er maar een aantal maanden, terwijl de andere bouwplaats 2 jaar nodig is. Het belangrijkste is dat je de zwakke plekken van de bouwplaats in kaart brengt, zodat je deze het beste kunt beschermen. Welke tips nog meer belangrijk zijn, lees je in deze blog van Dekker vlaggen.

Diefstal en vandalisme voorkomen

Bij het voorkomen van diefstal en vandalisme komen drie factoren kijken: mens, proces en techniek. Er zijn namelijk voldoende technische mogelijkheden om de bouwplaats te beschermen, maar wanneer er geen draagvlak is onder aannemers, zullen de getroffen maatregelen geen effect hebben. 

Om deze reden is het belangrijk dat er iemand aanwezig is die beveiliging onderdeel van zijn werk maakt. Een persoon die ‘s ochtends een rondje maakt om te kijken of alles nog op orde is, die met regelmaat controleert of de hekken nog goed staan, of de detectie nog optimaal werkt en die aan het einde van de werkdag zorgt dat alle beveiligingssystemen op scherp staan.

Welke hulpmiddelen toepassen?

Er zijn verschillende technische hulpmiddelen beschikbaar die ervoor zorgen dat de bouwplaats meer beschermd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderdelen:

  • Afzetten van de werkplaats met hekwerk.
  • Een beveiligde toegang die registreert wie er aanwezig zijn.
  • Afschrikmethodes zoals: prikkeldraad, puntdraadkop en bouwhekdoeken.
  • Groene beveiligingsverlichting.

Wil jij een bouwplaats, terrein of gebouw extra beveiligen? Ga dan in gesprek met een expert op het gebied van beveiliging. Deze specialist stelt een persoonlijk beveiligingsplan voor jou op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *