Zo zorg je voor tevreden medewerkers

Personeel is ontzettend belangrijk, zij houden het bedrijf voor een groot deel draaiende. Het is dus belangrijk om je goede personeel en hun kennis niet te verliezen. Wij hebben een aantal tips voor jou om je personeel te behouden. 

Een schoon kantoor is belangrijk

Een prettige werkomgeving bevordert de werkzaamheden van alle medewerkers. Schone bureaus, frisse lucht en glanzende ramen. Schakel daarom regelmatig een schoonmaakbedrijf uit Hilversum in voor deze klusjes. Hiervoor raden wij Lavos Reiniging uit Blaricum aan.

Een goede relatie tussen managers en personeel

De relatie met de directe leidinggevende is van groot belang. Belangrijk hierbij is het wederzijdse vertrouwen. Het is daarom zaak om als werkgever goed te investeren in deze relatie.

Voorkom pesterijen

Pesterijen komen vaker op de werkvloer voor dan je denkt. Daarom is het belangrijk dat jij je als leidinggevende ver uit de buurt houdt van deze pesterijen. Voorbeelden van pesterijen zijn mensen die:

  • Zich neerbuigend naar andere opstellen;
  • Racistische of seksistische opmerkingen maken;
  • Doorgaans enkel negatieve feedback geven;
  • Liegen of roddelen.

Maak als werkgever duidelijk dat jullie als bedrijf niet achter dit gedrag staan.

Erken goede prestaties

Heb jij te maken met een werknemer die buitengewoon goed presteert? Laat dit dan duidelijk merken. Een gevoel van waardering zorgt ervoor dat je werknemers zich gelukkig voelen. 

Zorg voor plezier

Spontaniteit en lol zullen de sfeer op de werkvloer verhogen. Organiseer daarom jaarlijks een dag dat de kinderen van je werknemers langskomen of plan een leuke activiteit. Je zult merken dat de medewerkers meer plezier ervaren en daarbij wordt er direct een teamgevoel gecreëerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *